کولر گازی چیست؟

کولر گازی محصولی کاربردی است که به دلیل کاربری راحت تری که در مقایسه با کولرهای آبی دارد، بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته است. نکته ای که در مورد این محصول وجود دارد، این است که باید مراحل نصب و راه اندازی آن با دقت به درستی انجام شود. در غیر این صورت ممکن است عملکرد کولر تحت تاثیر قرار گرفته و مختل گردد.

راه اندازی این دستگاه نکاتی دارد که با رعایت کردن آنها می توانید کارکرد کولرگازی را بهبود ببخشید و حتی از خرابی آن جلوگیری نمایید.

در ادامه طریقه نصب کولر گازی طی 8 مرحله را به طور کامل توضیح می دهیم.

کولر گازی
کولر گازی

1.انتخاب محل درست برای نصب

کولر گازی باید روی دیوار محکمی نصب شود که بتوان هم بخش داخلی و هم بخش بیرونی را روی آن نصب کرد. حتی اگر بخش بیرونی روی همان دیوار نصب نشود باید از یک دیوار محکم استفاده شود تا هیچ گونه لرزش و ارتعاشی به دیوار القا نشود.

همچنین، باید توجه داشته باشید که قسمت داخلی کولر گازی حتما از بالا و اطراف به اندازه ی 15 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد. فاصله ی ایده آل کولر گازی تا کف زمین نیز حدود 2 متر است .

2.اتصال صفحه ی نصب و ایجاد سوراخ خروجی

اکنون باید صفحه ی نصب را در نقطه ای که می خواهید کولر گازی را نصب کنید روی دیوار نگه دارید. دقت کنید و صفحه را صاف نگه دارید. پس از این که به صورت کامل صفحه ی نصب را افقی و صاف نگه داشتید با استفاده از یک مداد نقاطی را که قرار است برای نصب صفحه با دریل سوراخ کنید علامت بزنید.

اکنون نقاطی را که با مداد علامت زده اید با دریل سوراخ کنید و سپس رول پلاک های پلاستیکی را داخل آن ها بگذارید. صفحه را محکم در جای خود نگه دارید و پیچ های آن را سفت کنید.

در نهایت سوراخی به قطر 7 الی 8 سانتی متر روی نقطه ی مناسبی از دیوار حفر کنید تا لوله ها و سیم ها را از داخل آن به طرف قسمت بیرونی عبور دهید .

3.نصب قسمت داخلی کولر گازی

اکنون پوشش جلوی کولر را جدا کنید و کولر را بالا برده و در مقابل صفحه ی نصب نگه دارید. از داخل سوراخی که روی دیوار ایجاد کرده اید دو لوله ی مسی، لوله ی تخلیه و سیم ها را عبور دهید.

پیچ خوردگی های لوله های مسی را صاف کنید تا از خنک کنندگی کولر کاسته نشود. ترجیحاً بهتر است این چهار لوله و سیم را با چسب الکتریکی به یکدیگر متصل کنید. اکنون به آرامی قسمت داخلی کولر را روی صفحه نصب کنید. سپس پوشش جلوی کولر را نیز به آن متصل کنید.

نصب قسمت داخلی کولر گازی
نصب قسمت داخلی کولر گازی

4.انتخاب محل مناسب برای نصب قسمت بیرونی

برای این که کولر گازی شما بهترین عملکرد را داشته باشد باید در هر طرف آن حداقل 30 الی 35 سانتی متر فضای آزاد وجود داشته باشد. همچنین از نصب آن در نقطه ای که در معرض گرد و غبار یا تابش مستقیم نور خورشید است اجتناب کنید .

5.نصب براکت ها

پس از انتخاب محلی مناسب برای نصب، شروع به سوراخ کردن دیوار برای نصب براکت ها کنید. از صاف و تراز بودن آن ها اطمینان حاصل کنید. با استفاده از پیچ های بست دار براکت ها را به دیوار مورد نظر متصل کنید.

 

نصب براکت ها
نصب براکت ها

6.نصب قسمت بیرونی کولر گازی

اکنون باید دستگاه بیرونی کولر گازی را بلند کرده و آن را روی براکت ها قرار دهید، همزمان با این کار باید دقت کنید که کولر به گونه ای روی براکت ها قرار داده شود که سوراخ های براکت و کولر گازی روی هم قرار گیرند. پس از آن با پیچ، کولر را محکم به براکت وصل کنید .

7.سیم ها را متصل کنید

پوشش روی پورت های الکتریکی را باز کنید. سیم های برق را به قسمت بیرونی وصل کنید. برای این که از آسیب رسیدن به دستگاه جلوگیری شود حتماً باید از روی نموداری که تولید کننده ارائه داده است سیم ها را وصل کنید .

8.اتصال لوله های مسی

قبل از عملیات لوله کشی باید سه اصل مهم زیر را رعایت نمود:

  1. خشک بودن داخل لوله ها:

    هوا و رطوبت نباید وارد لوله‌های مبرد شود، زیرا موجب صدمه دیدن کمپرسور و تجهیزات حساس سیستم می‌شود.

  2. تمیز بودن داخل لوله ها:

    گرد و غبار و ذرات ریز نباید وارد لوله‌های مبرد شود زیرا موجب گرفتگی سیستم شده و به مرور زمان سبب بروز مشکلات زیادی می‌شود.

  3. محکم بودن اتصالات:

    اتصالات، مخصوصا اتصالات پیچی باید محکم نصب شوند، زیرا در غیر این صورت بیشترین موارد نشتی از همین قسمت‌ها می‌باشد.

قبل از این که لوله های مسی را وصل کنید از یک پمپ مکش برای تمیز کردن محتویات داخل لوله ها استفاده کنید. اکنون با استفاده از آچار فرانسه لوله های مسی را به دهانه ی لوله مربوطه وصل کنید.

آچار فرانسه ها را محکم ببندید. اکنون هر دو شیر گاز را باز کنید .

 

هشدار: در صورت نفوذ پلیسه و لراده لوله مسی در داخل سیستم کمپرسور و سایر قطعات موجود در مدار تبرید، دستگاه دچار مشکل اساسی خواهد شد. وجود پلیسه سر لوله‌ها باعث نشت گاز خواهد شد. پس از بریدن لوله و برطرف کردن پلیسه داخلی، ابتدا مهره برنجی را از لوله رد کرده و سپس توسط لاله کن، سر لوله را لاله کنید.

نکته:

  1. میزان بیرون آمدگی لوله از سطح قالب ابزار حدود ۰/۵ میلیمتر برای R22 می‌باشد.
  2. برای اطمینان از عدم نشتی باید سر لوله یکنواخت، صاف و بدون ترک باشد.

تذکرات مهم:

  1. در ابتدای لوله‌های ارتباطی یونیت داخلی و سپس یونیت خارجی را وصل کنید.
  2. قبل از زبانه کشی لوله، مهره اتصال را فراموش نکنید.
  3. مجموعه لوله را از قسمت اتصالی به یونیت داخلی تا قسمتی که وارد سوراخ دیوار می‌شود بصورت کامل نوار پیچ کنید.
  4. حداکثر طول مجاز لوله بصورت افقی بین یونیت خارجی و داخلی ۱۰ متر می‌باشد.
  5. حداکثر ارتفاع مجاز لوله بصورت عمودی بین دو یونیت داخلی و خارجی ۵ متر می‌باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *