کولر گازی

کولر گازی


کولرگازی

کولرگازی یکی از مهمترین ابزارهای مورد استفاده در خانه، بیمارستان، شرکت و… بشمار میرود که زندگی بدون آن را می توان غیر ممکن دانست. وظیفه کولر گازی تبدیل هوای گرم ساختمان به هوای مطبوع می باشد. کمتر شدن آلودگی هوا، تنظیم خودکار دمای محیط و سر و صدای کمتر را میتوان وجه تمایز کولرهای گازی با کولرهای آبی دانست.

قبل از نصب انواع کولر گازی نکاتی از جمله محل نصب کولر، نوع مناسب کولر با توجه به متراژ فضا و  بهترین برند کولر گازی باید مدنظر قرار گیرد. در هنگام انتخاب نوع کولر گازی به عواملی همچون میزان رفت و آمد در آن مکان، تعداد افراد حاضر در آن مکان، آفتاب گیربودن یا نبودن آن مکان، گردش هوای مناسب در آن مکان و ارتفاع سقف آن مکان باید توجه کرد تا بتوان بهترین نوع کولر گازی را انتخاب نمود.

کولرگازی

اجزای تشکیل دهنده کولرگازی

  • کندانسور
  • اپراتور
  • کمپرسور
  • لوله موئین
  • شیر انبساط

نصب کولر گازی

برای نصب کولرگازی بهتر است از یک فرد نصاب حرفه ای کمک بگیرید. اما در صورتی که تا حدودی در زمینه نصب کولرگازی تخصص دارید، با کمک موارد زیر میتوانید خودتان برای نصب آن اقدام کنید.

مراحل نصب کولر گازی:

1) در ابتدا باید مکانی مناسب برای نصب اپراتور کولرگازی انتخاب کنید. اپراتور باید بر روی دیواری نصب گردد که از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است. همچنین اپراتور نباید در زیر نور مستقیم خورشید قرار گیرد. اپراتور حتما باید حداقل 2 متر تا زمین و 40 سانتی متر با طرفین فاصله داشته باشد.

2) در این مرحله باید پایه را بر روی قسمتی که در مرحله قبل انتخاب کرده اید قرار دهید، به این منظور با استفاده از دریل محل های تعبیه شده را سوراخ کنید و سپس پایه را با پیچ به دیوار محکم کنید.

3) در مرحله سوم نوبت به انتقال لوله و کابل ها از اپراتور به کندانسور می رسد. با توجه به محل نصب، لوله ها و کابل ها را از دیوار یا پنجره به بیرون ساختمان عبور دهید.

4) در این مرحله اپراتور کولرگازی را بر روی پایه ای که برروی دیوار نصب کرده اید، قرار دهید و سپس کابل و لوله ها را به کولر گازی متصل کنید.

5) مکانی مناسب برای نصب کندانسور انتخاب کنید. کندانسور باید در مکانی مانند زیر سایه بان قرار گیرد تا امکان گرما زدایی را داشته باشد. این قطعه بیشتر در حیاط، بالکن و پشت بام منازل نصب میگردد.

6) پس از نصب کندانسور نوبت به متصل کردن کابل ها و لوله میرسد. در برخی منازل لوله کشی به صورت توکار انجام شده است که در این موارد شما باید کولرا به همان لوله ها متصل کنید و در غیراینصورت لوله را خودتان باید بر روی دیوار نصب کنید و کولر گازی را به آن متصل کنید.

7) مراحل نصب کولرگازی به پایان رسید و اکنون میتوانید عملکرد آن را تست کنید.

 

انواع کولرگازی

به طور کلی کولرهای گازی به سه دسته ی کولرگازی یک تکه، کولرگازی دوتکه و کولرگازی چند تکه دسته بندی می شوند. در ادامه به معرفی چند مورد از آنها می پردازیم.

کولرهای گازی یک تکه

کولرگازی پنجره ای : کولرگازی پنجره ای نسبت به انواع دیگر کولرهای گازی دارای هزینه کمتری میباشد. این نوع کولر روی پنجره ساختمان نصب میگردد و مناسب برای مکان های کوچک همچون اتاق خواب، دفاتر، مراکز خرید کوچک و… می باشد.

کولرگازی پرتابل : در کولرهای گازی پرتابل همه ی قطعات داخل خود کولر میباشد. در واقع کولر دارای یونیت خارجی نیست و در سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ طراحی شده است که با توجه به متراژ مکان باید یکی از انواع  آن را انتخاب کنید.

کولرهای گازی یک تکه
کولرهای گازی یک تکه

کولرهای گازی دو تکه

اسپلیت ها از نوع کولرهای گازی دو تکه می باشند. اسپلیت ها دارای انواع گوناگونی همچون سقفی زمینی، سقفی دیواری، ایستاده، کانالی، دیواری و کاستی است که هرکدام با توجه به مکان و متراژ آن انتخاب می شوند.

کولر چند تکه یا مولتی اسپلیت

کولر چندتکه یا مولتی اسپلیت دارای یک یونیت خارجی و چند یونیت داخلی می باشد که فضای کمتری نسبت به انواع دیگر کولرهای گازی اشغال می کند و در بیمارستان ها، ادارات، شرکت ها و…مورد استفاده قرار می گیرد. مولتی اسپلیت ها مجهز به فناوری اینورتر می باشند که در کاهش مصرف برق و رساندن دمای محیط به یک دمای مطلوب، تاثیر گذار است.

کولر چند تکه یا مولتی اسپلیت
کولر چند تکه یا مولتی اسپلیت

با رعایت نکات زیر در فصول سر و گرم سال عمر مفید کولرگازی را بالا ببرید

یکی از موارد مهمی که در افزایش طول عمر کولرگازی تاثیرگذار می باشد، آماده سازی آن برای فصل گرما است که در این خصوص میتوانید با رعایت نکات زیر ، کولرگازی را برای فصل گرما آماده کنید.

  • بررسی سیم پیچی و ترموستات دستگاه
  • بررسی لوله های تخلیه آب و لوله های گاز برودتی
  • تمیز کردن کویل کندانسور و اپراتور
  • روغن کاری بخش های مورد نیاز کولرگازی
  • بررسی فن یونیت های داخلی و خارجی کولرگازی

یکی دیگر از مواردی که طول عمر کولرگازی را افزایش می دهد، آماده سازی آن برای فصل سرما است که در این خصوص نیز به موارد زیر توجه کامل داشته باشید.

  • برای یونیت های خارجی کاورهای مناسب تهیه کنید.
  • جهت پیشگیری از خطرات احتمالی، برق کولرگازی را به طور کامل قطع کنید.

با رعایت نکات فوق در فصول سرد و گرم سال ، عمر مفید کولرگازی را افزایش دهید.

کمپرسور کولرگازی

کمپرسور یا موتور کولرگازی یکی از مهمترین اجزای کولر گازی است و دارای انواع گوناگونی از جمله کمپرسور پیستونی، کمپرسور روتاری و کمپرسور اسکرول می باشد.

کمپرسور کولرگازی
کمپرسور کولرگازی

انتخاب کولرگازی با کیفیت و مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است که تاسیسات نوبهار با سال ها تجربه میتواند شما را در این امر یاری کند. شما میتوانید جهت آشنایی با انواع کولرهای گازی و اطلاع از نحوه ی خرید و نصب آن به وبسایت فروشگاهی تاسیسات نوبهار مراجعه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *