نحوه تبدیل موتورخانه به پکیج
سیستم موتورخانه برای گرمایش مرکزی ساختمان به کار می رود و ساختمان را از نصب پکیج و آب گرم در هر واحد به صورت جداگانه بی نیاز می کند.
پکیج چیست؟
پکیج دستگاهی است که آب گرم مصرفی سیستم گرمایشی ساختمان و مصرف بهداشتی را تولید می کند. پکیج را می توان جایگزین موتورخانه دانست.
مزایای پکیج:
– ایمنی بالایی دارد.
– محیط کمتری نسبت به موتورخانه را اشغال می کند.
– در هنگام نصب و یا خراب شدن به آسانی نصب یا تعمیر می شود زیرا در دسترس است.
– به دلیل داشتن سنسورهای احتراق در مصرف سوخت صرفه جویی می شود.
– درجه حرارت آن را به میزان دلخواه می توان تنظیم کرد.
معایب پکیج:
در متراژهایی که بالای 300 متر باشد کارایی کمی دارد.
– پکیج ها عمر کمتری نسب به موتورخانه ها دارند.
– بخشی از محیط خانه را اشغال می کند.
مزایای موتورخانه:
– موتورخانه ها دارای مخزن بزرگی می باشند.
– موتورخانه ها عمرطولانی دارند و بعد از نصب آنها تا سالها نیاز به تعمیر و تعویض ندارند اما سرویس باید انجام شود.
– موتور خانه ها برای محیط های بزرگ کاربرد دارند.
– موتور خانه ها ایمن هستند زیرا خارج از محیط قرار دارند و اگر مشکلی داشته باشد آسیبی به محیط مسکونی و افراد وارد نمی کنند.
– موتورخانه ها را میتوان در محیط های بدون استفاده مانند زیرزمین، انباری و… نصب کرد.
– معایب موتورخانه:
– مشعل موتور خانه قابل تنظیم نمی باشد.
– به دلیل نبودن ترموستات در درون آن، تنظیم دلخواه ندارد.
– به دلیل املاح معدنی زیاد درون آب دیگ یا بویلر رسوب می گیرد.
نحوه ی تبدیل موتورخانه به پکیج:
باتوجه به بالا رفتن هزینه گاز نمی توان در زمستان هزینه ها را کنترل کرد اما با تغییر سیستم شوفاژمرکزی می توانید مستقل از واحدهای دیگر شوید و در آپارتمان هزینه ها را کنترل کنید. با توجه به این که واحدها مستقل هستند به دلایل زیر استفاده از پکیج بهتر است:
1- امکان جداسازی انشعاب گاز واحدها برای جلوگیری از اختلافات ناشی از میزان مصرف و پرداخت
2- تحت کنترل بودن سیستم توسط هر واحد به صورت جداگانه
3- صرفه جویی در فضای موتور خانه
4- امکان نصب برای ساختمان های فاقد دودکش
5- حذف هزینه تعمیر
6- نگهداری موتور خانه از حق شارژ
7- مقایسه مصرف گاز پکیج و موتورخانه های مرکزی
8- مقایسه امنیت و ایمنی پکیج و موتورخانه های مرکزی
مراحل تبدیل موتورخانه به پکیج
مرحله اول :
اولین مرحله خرید پکیج مناسب با توجه به نیاز ساختمان است که در زمان تهیه پکیج باید عوامل مختلفی از جمله متراژساختمان، تعداد افراد خانوار، انتخاب نوع پکیج(برقی- دیواری- گازسوز- زمینی)، برند پکیج، شرایط آب و هوایی، تعدا حمام در ساختمان، قیمت خرید و نحوه نصب آن، تعداد شوفاژهای رادیاتور و مقدار بازدهی دستگاه را در نظر گرفت.
مرحله دوم :
در مرحله دوم انتخاب محل نصب پکیج می باشد که باید در ساختمان جایی مانند آشپزخانه، زیر پله و یا بالکن را در نظر بگیرید و نصب کردن پکیج در جاهایی مانند زیرزمین وحمام ممنوع می باشد چون این محل ها مرطوب می باشند. نصب پکیج بدون فن در آشپزخانه یا در محیط سربسته ای که هوا در آن جریان ندارد خطرناک است و قانونی نمی باشد.
مرحله سوم :
مرحله سوم جمع کردن سیتم لوله کشی از موتورخانه می باشد که برای تبدیل موتورخانه به پکیج باید کلیه تجهیزات و سیستم لوله کشی موتور خانه را جمع کنید. لوله کشی در موتور خانه به این صورت می باشد که لوله رفت از دیگ بخار موتور خانه آغاز میشود و به کلکتور رفت می رسد و برای کنترل آب در لوله ها شیر فلکه بر روی کلکتورها وصل شده و پس از انشعاب گیری لوله ها به شیرآلات، به مدار بای پس می رسند وبعد به فلنج برگشت بر روی دیگ بخار متصل می شوند.
مرحله چهارم :
در مرحله چهارم که اجرای لوله کشی برای پکیج است که به روش لوله کشی توکار و لوله کشی برونکار انجام می شود. از آنجایی که قرار است پکیج همچون موتورخانه آبگرم مصرفی و آبگرم در رادیاتور را به صورت همزمان تولید کند باید لوله ورودی آب سرد، لوله آب گرم خروجی، لوله رفت مدارگرمایش، لوله برگشت مدار گرمایش که انتقال دهنده آبگرم برای رادیاتور شوفاژاست و لوله برگشت مدارگرمایش که آب چرخیده در رادیاتورهای شوفاژ احتیاج است.
هزینه تبدیل موتورخانه به پکیج
تبدیل موتورخانه به پکیج با توجه به چند پارامتر متغیر صورت می گیرد:
- متراژ لوله کشی با توجه به محل نصب پکیج
- اضافه کردن رادیاتور
- نوع لوله ای که برای لوله کشی انتخاب می کنید.
- برند ایرانی یا خارجی پکیج
- انتتخاب مسیر لوله کشی با توجه به این که روکار باشد یا توکار
تمامی این موارد می تواند بر روی هزینه نهایی تبدیل موتورخانه به پکیج تاثیر مستقیم دارد.
لوله کشی شوفاژ در زمان تبدیل موتور خانه به پکیج
میتوان در زمان تبدیل موتورخانه به پکیج از لوله کشی شوفاژ قبلی که برای اتصال به موتورخانه در ساختمان بوده، استفاده کنید. زیرا با اتصال پکیج به لوله های رفت و برگشت رادیاتو سیستم قبلی، جوابگو می باشد و تفاوتی که دارد، این می باشد که به جای اتصال به موتورخانه، به پکیج وصل می باشد و تغذیه می شود مگر این که بخواهید به تعداد رادیاتور ها را اضافه کنید و یا محل نصب رادیاتورها را تغییر دهید که باید یک برنامه جدید برای لوله کشی شوفاژ در نظر بگیرید و این که با اضافه کردن رادیاتور لوله کشی رادیاتور هم اضافه می شود. معمولا بهترین محل برای نصب رادیاتور در زیر پنجره می باشد تا تبادل حرارتی به بهترین شکل صورت بگیرد. نباید رادیاتور را در پشت درب ورودی به اتاق قرار داد و هرچه فاصله رادیاتور تا پکیج کوتاه تر باشد احتمال هدر رفتن حرارت در مسیر لوله ها کاهش می یابد.
در این مقاله سعی نموده ایم نکات مختصر و مفیدی را در ارتباط با نحوه ی تبدیل موتورخانه به پکیج ارائه دهیم. تاسیسات نوبهار با سالها تجربه در زمینه تاسیسات ساختمان و صنعتی آماده ارائه خدمات به شما می باشد، شما میتوانید با مراجعه به وبسایت تاسیسات نوبهار با ما در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه