انواع رادیاتور

انواع رادیاتور


انواع رادیاتور و تفاوت آن ها

یکی از سیستم های گرمایشی ساختمان که امروزه کاربرد بسیار زیادی در ساختمان ها دارند رادیاتور می باشد. از طریق جابجایی هوا در اتاق رادیاتور دمای محیط را افزایش داده و محیط را گرم می کند. در حقیقت می توان گفت هوای گرم وارد شده به اتاق توسط رادیاتور به خاطر وزن کم و سبکی به سمت بالا حرکت می کند و هوای سرد جایگزین آن می شود.

"<yoastmark

 

جابجایی و چرخش هوا به صورت مداوم ادامه خواهد یافت تا هوای اتاق را به صورت کامل گرم کند. موتورخانه یا پکیج آب مورد نیاز رادیاتورها را تامین می کنند و سپس آب گرم وارد شده به رادیاتور از طریق موتورخانه یا پکیج گرمای خود را به تدریج از دست خواهد داد و دوباره به موتورخانه بازخواهد گشت.

در مکان هایی که به تنظیم دما و رطوبت نیازی نیست، از رادیاتور استفاده می شود زیرا این سیستم قادر به تنظیم رطوبت و دمای اتاق نمی باشد. از ویژگی های منحصر به فرد یک رادیاتور ایده آل می توان به یک سیستم با مصرف پایین انرژی و راندمان بالا اشاره کرد.

نحوه عملکرد رادیاتور

به طور کلی می توان گفت رادیاتور یک سیستم گرمایشی می باشد که محفظه فلزی آن از جنس چدن، فولاد و آلومینیوم است. این سیستم توسط یک پمپ فشاری آب داغ را دریافت می کند. محفظه این سیستم که آب بندی شده است توخالی است و همین امر به جابجایی حرارتی در فضا کمک می کند.

در صورت خروج حرارت از این محفظه آب گرمای خود را از دست خواهد داد و دمای آن تا حد قابل توجه کاهش می یابد. آب از طریق لوله برگشت به پکیج یا موتورخانه خواهد رفت و پس از این که دوباره گرم شد به رادیاتور بازخواهد گشت. تا زمانی که رادیاتور روشن است این چرخه ادامه خواهد یافت.

به طور کلی می توان گفت رادیاتورها در اشکال مختلف از قبیل پنلی، پره ای، برقی، قرنیزی، حوله خشک کن تولید می شوند. هر یک از این انواع رادیاتور معایب و مزایای خاص خود را دارند و افراد با توجه به سلیقه و مکان مورد نظر انتخاب و سپس خریداری می شوند. در ادامه قصد داریم انواع رادیاتور را معرفی نماییم و آن ها را با بکدیگر مقایسه نماییم.

رادیاتور پنلی

یکی از انواع رادیاتور مدل پنلی آن می باشد که جنس آن از فولاد است. برای تولید این سیستم ورقه های فولادی وارد دستگاه های اتوماتیک و یا نیمه اتومات می شوند. پس از گرفتن شکل مورد نظر به خود آماده استفاده خواهند بود. برای افزایش طول عمر مفید و ارتقا کیفیت این دستگاه قبل از آغاز رنگ آمیزی باید سطح آن  با استفاده از تجهیزات تمام الکترونیک و یا رنگ اپوکسی پلی استر پوشانده شود.

"<yoastmark

 

رادیاتور پنلی ابعاد کوچکی دارد و فضای زیادی را اشغال نمی کند. نصب این سیستم کاملا ساده است و هزینه آن نیز چندان زیاد نیست. فولاد مورد استفاده برای تولید این سیستم با مس پکیج همخوانی دارد.

شکل ظاهری این نوع رادیاتور مسطح و یکپارچه است و به دکوراسیون داخلی زیبایی منحصر به فردی می بخشد. این مدل سیستم گرمایش به هواگیری مکرر نیاز ندارد و در مقایسه با مدل پره ای محیط را بیشتر گرم می کند. صاف بودن سطح بدنه این سیستم دلیل اصلی انتشار بیشتر گرما توسط این سیستم است.

 رادیاتور پره ای

این سیستم قدیمی می باشد و بیشتر در گذشته از آن استفاده می کرده اند. این مدل رادیاتور در دو نوع فولادی و آلومینیومی تولید می شود. طول عمر آن در مقایسه با دیگر مدل های این سیستم گرمایشی بیشتر است و میزان حرارت انتقالی آن به محیط اطراف نیز مناسب است.

این مدل سیستم گرمایشی را می توان در محیط مرطوب همچون حمام نصب کرد. رادیاتور پره ای در مقایسه با دیگر مدل های این سیستم در برابر رسوب و زنگ زدگی مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد. قیمت آن نیز نسبتا بالاست و یکی از معایب این سیستم بالا بودن مصرف انرژی آن می باشد.

حوله خشک کن

این سیستم را اکثرا در حمام نصب می کنند. حوله خشک کن گرمای لازم را برای خشک شدن حوله و لباس مورد استفاده قرار می گیرد. برخلاف مصرف انرژی پایین این سیستم دارای راندمان و کارایی نسبتا بالایی می باشد و در انواع مختلف شیشه ای، آلومینیومی و استیل تولید می شود.

رایج ترین آنها حوله خشک کن استیلی است. غلظت رطوبت مکان توسط این سیستم به حداقل می رسد و حرارت بهینه آن تامین می شود.

این سیستم ها را می توان روی دیوار نیز نصب کرد که در مقایسه با سیستم های گرمایش معمولی ظاهر متفاوت و زیباتری دارند. در صورت توجه به حمام های مدرن متوجه خواهید شد که جذاب ترین مدل های این سیستم آن هایی هستند که صفحه تخت دارند.

قرنیزی

این مدل سیستم های گرمایش به عنوان جدیدترین های رادیاتورها شناخته می شوند  که همچون قرنیز در لبه پایینی دیوار نصب می شوند. لوله های آب گرم داخل قرنیزهای حرارتی قرار می گیرند که قادرند به محیط گرمای بیشتری را انتقال دهند‌. آب موجود در این لوله ها پس از این که سرد شدند از طریق لوله ها به پکیج بازگردانده می شوند. این سیکل به طور مداوم ادامه خواهند داشت.

این مدل رادیاتور برای انواع دکوراسیون داخلی گزینه مناسبی می باشد و فضای زیادی را در ساختمان مورد نظر اشغال نمی کند. در حقیقت می توان گفت این نوع سیستم گرمایش به عنوان راه حلی برای دکوراسیون داخلی در نظر گرفته می شود. امکان نشتی و یا خرابی قرنیزهای حرارتی پایین است.

این سیستم ها در برابر انبساط، انقباض و جریان آب مقاومت نسبتا خوبی از خود نشان می دهند. قرنیزها به لوله کشی های پرحجم و پرهزینه نیازی ندارند. با استفاده از این سیستم ها می توان تا حد قابل توجهی هزینه ها را کاهش داد. مصرف انرژی این سیستم های گرمایشی پایین است در حالی که بازده حرارتی آن ها بالا است و گرمای مورد نیاز اتاق را به خوبی فراهم می کند.

قرنیزی
قرنیزی

 

مقالات مرتبطی که در وبسایت ما می توانید مطالعه کنید عبارتند از :

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *