انواع آبگرمکن

انواع آبگرمکن ها با تبدیل آب سرد به آب گرم در مصارف بهداشتی به ما کمک می کنند. آبگرمکن یکی از نیازهای اساسی هر خانه ای می باشد. به طور کلی آبرمکن ها به دو دسته ساختمانی و صنعتی تبدیل می شوند که آبگرمکن های ساختمانی در منازل برای تامین آب گرم مصرفی و آبگرمکن های صنعتی در مراکز صنعتی و کارخانه ها برای تولید بخارهای بسیار داغ نصب می شوند.

در این مطلب قصد داریم شما را با انواع آبگرمکن ها و ویژگی ها و کاربردهای آنها آشنا کنیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

آبگرمکن ها از لحاظ سوخت مصرفی برای تولید آب گرم، به پنج دسته زیر تقسیم می شوند :

  • آبگرمکن نفتی
  • آبگرمکن برقی
  • آبگرمکن ذغالی
  • آبگرمکن گازی
  • آبگرمکن خورشیدی

تمامی آبگرمکن هایی که در قسمت فوق به آنها اشاره کرده ایم به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شوند. در آبگرمکن های مستقیم همچون آبگرمکن های نفتی ، برقی و گازی، منبع انرژی در داخل خود محفظه آبگرمکن و در آبگرمکن های غیر مستقیم همچون آبگرمکن های خورشیدی منبع انرژی در مکان هایی همچون موتورخانه قرار می گیرد.

آبگرمکن نفتی

نفت منبع تولید انرژی در آبگرمکن های نفتی است. نفت در آبگرمکن های نفتی بعد از عبور از کاربراتور به وسیله لوله های رابط وارد محفظه احتراق می شود. این محفظه دارای روزنه هایی می باشد. هنگامی که نفت وارد آن می شود  در مجاورت هوا قرار می گیرد و در نتیجه حرارت ایجاد می کند. سپس حرارت تولید شده سبب گرم شدن آب می شود. مقداری از این حرارت نیز از طریق دودکش ها خارج می شود و همچنین میزان سوختن نفت در آبگرمکن های نفتی توسط کاربراتور تعیین می گردد.

همچنین آبگرمکن های نفتی دارای مدل های گوناگونی همچون آبگرمکن نفتی مدل شفق 190 لیتری، آبگرمکن نفتی 130 لیتری مدل شمس 830 و آبگرمکن نفتی 140 لیتری می باشد.

آبگرمکن نفتی
آبگرمکن نفتی

آبگرمکن برقی

آبگرمکن های برقی یا الکتریکی یکی دیگر از انواع آبگرمکن های مستقیم می باشد که دما مورد نیاز آنها برای گرم کردن آب توسط ترموستات کنترل می گردد. به این صورت که اگر دما زیادتر از میزان تعیین شده باشد  المنت خاموش می شود و اگر دما کم تر از میزان تعیین شده باشد المنت روشن می شود. منبع انرژی این نوع از آبگرمکن ها از برق است، بنابراین بر خلاف آبگرمکن های گازی و نفتی آسیبی به محیط زیست نمی زند. اما از آنجایی که این آبگرمکن برق زیادی مصرف می کند از نظر اقتصادی مقرون بصرف نمی باشد.

آبگرمکن برقی دارای مدل های مختلفی همچون آبگرمکن برقی مدل B3115، آبگرمکن برقی مدل Ew Sun و آبگرمکن برقی مدل Ev120 می باشد.

آبگرمکن ذغالی

استفاده از آبگرمکن های ذغالی در گذشته بسیار رایج بوده است اما امروزه به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی کمتر کسی از آبگرمکن های ذغالی استفاده می کند. آبگرمکن های ذغالی امروزه بیشتر در روستاها مورد استفاده قرار می گیرند.

آبگرمکن گازی

گاز شهری یا گاز کپسول منبع تولید انرژی در آبگرمکن های گازی است. تنظیم حرارت گاز درون آبگرمکن به عهده ترموستات می باشد و برای جلوگیری از بالا رفتن درجه حرارت و دما، یک شیر اطمینان در داخل آبگرمکن تعبیه شده است. امروزه استفاده از آبگرمکن های گازی نسبت به انواع دیگر آبگرمکن طرفداران بیشتری دارد. همچنین آبگرمکن های گازی به دو دسته ایستاده و دیواری دسته بندی می شوند که هر کدام از آنها دارای لوله کشی های متفاوتی می باشند. شما می توانید مقاله نحوه لوله کشی آبگرمکن های ایستاده را در وبسایت ما مطالعه کنید و با نحوه لوله کشی این نوع از آبگرمکن آشنا شوید.

آبگرمکن های گازی دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام از آنها دارای ابعاد و اندازه های مختلفی بوده و با توجه به نحوه کاربردشان در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از مدل های پرفروش آبگرمکن گازی عبارتند از آبگرمکن گازی مدل AZ 40 N، آبگرمکن گازی فردوس مدل K50، آبگرمکن گازی مدل GV50.

آبگرمکن خورشیدی

در آبگرمکن های خورشیدی کلکتورهایی قرار داده شده است که این کلکتورها انرژی خورشید را جذب می کنند. از آنجایی که منبع تولید انرژی این آبگرمکن ها خورشید است، هیچ آلاینده مضری وارد محیط زیست نمی کنند و از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون بصرفه می باشند. زیرا هزینه ای بابت انرژی مصرفی آن پرداخت نخواهید کرد. این آبگرمکن ها در بالای پشت بام و بر روی سقف منازل نصب می گردند.

آبگرمکن خورشیدی
آبگرمکن خورشیدی

آبگرمکن کویلی

آبگرمکن های کویلی در دسته آبگرمکن های غیر مستقیم قرار دارند. در این نوع از آبگرمکن، پمپی برای تنظیم دمای آب قرار داده شده است. زمانی که دمای آب به میزان تعیین شده می رسد این پمپ خاموش می شود. آبگرمکن های کویلی در ساختمان منازل، مراکز صنعتی، بیمارستان ها و هتل ها مورد استفاده قرار می گیرند.

آبگرمکن مخزن دار

آبگرمکن های مخزن دار دارای دو نوع گازی و برقی می باشند. این آبگرمکن ها دارای مخزنی با ظرفیت 20 تا 80 گالن برای ذخیره آب است. در این آبگرمکن ها آب توسط برق یا گاز گرم می شود و از نظر اقتصادی نیز خرید این آبگرمکن ها مقرون بصرفه می باشد.

آبگرمکن بدون مخزن

آبگرمکن های بدون مخزن را می توان همان آبگرمکن های دیواری نامید. این آبگرمکن ها بر خلاف آبگرمکن های مخزن دار، آب را به صورت آنی گرم می کنند. آبگرمکن های دیواری دارای مدل ها و اندازه های گوناگون می باشند که امروزه بیشتر در آپارتمان ها و ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

آبگرمکن هیبریدی

آبگرمکن های هیبریدی اندازه بسیار بزرگی دارند و فضای زیادی را اشغال می کنند. این آبگرمکن ها بیشتردر مکان هایی که دمای آنها بین 40 تا 90 درجه سانتی گراد است مورد استفاده قرار می گیرند. آبگرمکن های هیبریدی انرژی خود برای گرم کردن آب را از گرمای محیط می گیرند.

 

آبگرمکن هیبریدی
آبگرمکن هیبریدی

آبگرمکن دوجداره

از دیگر انواع آبگرمکن ها می توان به آبگرمکن دوجداره اشاره کرد. این آبگرمکن ها دارای عایق محافظ جهت جلوگیری از اتلاف گرما می باشند. بنابراین از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون بصرفه است زیرا از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کنند. این آبگرمکن ها را در موتورخانه ساختمان ها قرار می دهند.

تاسیسات نوبهار در این مقاله شما را با انواع آبگرمکن ها و همچنین ویژگی ها و کاربردهای آنها آشنا کرده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *